Za čokoladni biskvit potrebujete:
6 jajc,
12 dag sladkorja,
vaniljev sladkor,
18 dag moke,
pecilni prašek,
5 žlic nutele.
Za nadev potrebujete:
4 banane,
0,5 l sladke smetane,
6 žlic nutele.
Za preliv in glazuro potrebujete:
2 žlici ruma,
3 žlice sladkorja,
3 dl mleka,
200 g temne čokolade,
sladko smetano.
Priprava:
Za pripravo čokoladnega biskvita najprej rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake s polovico sladkorja, ki mu dodate tudi vaniljev sladkor, penasto umešajte, z drugo polovico sladkorja pa stepite čvrst sneg. V rumenjake vmešajte nutelo, dodajte tretjino snega in postopoma primešajte moko, zmešano s pecilnim praškom. Med rahlim mešanjem dodajajte preostali sneg. Čokoladno testo vlijte v okrogel pekač in pecite pri 180 stopinjah približno pol ure.
Pečeno in ohlajeno torto razrežite na tri plasti in jih prepojite z mešanico mleka, ruma in sladkorja.
Stepite čvrsto smetano in ji narahlo vmešajte nutelo. Banane narežite na kolobarje.
Spodnjo plast torte namažite s polovico kreme, po njej porazdelite banane, prekrijte z drugo plastjo in postopek ponovite.
Zgornjo plast torte oblijte s čokoladno glazuro, ki jo pripravite iz 200 gramov temne čokolade in malo sladke smetane.
Dober tek!
Ste jo že poskusili, ali jo delate po kakšnem drugem receptu?
Vir:http://www.zurnal24.si/nutelina-torta-z-banano-clanek-45609