Tukaj je recept za domačo čokolado,
sestavine in količina teh je zapisana za 6 oseb Srečno pri pripravi!
SESTAVINE:
500 g mleka v prahu
750 g sladkorja
150 g kakava v prahu
250 g masla
2 dl vode
PRIPRAVA:
Čas priprave je sicer kratek. Vendar moramo čokolado pustiti, da se popolnoma strdi, kar traja več ur.
1
V posodi dobro zmešamo mleko v prahu in kakav. V kozico stresemo sladkor in zalijemo z vodo. Kuhamo na zmerni temperaturi toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Nato zavremo in pustimo vreti pet minut. Kozico odstavimo in dodamo maslo. Mešamo toliko časa, da se maslo popolnoma stopi. Čisto na koncu dodamo mleko in kakav v prahu ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes.
2
Na pekač položimo papir za peko in nanj polijemo čokoladno zmes. Enakomerno razporedimo, z nožem naredimo zareze (kot jih ima tablica čokolade) in za več ur postavimo na hladno.
DODATNI NASVETI
Čokolado lahko obogatimo še z lešniki, suhim sadjem, karamelo in drugimi priboljški. Dodamo jih na koncu, preden čokoladno zmes polijemo na peki papir.
Namesto na pekač lahko čokoladno zmes vlijemo tudi v poljubno obliko.
Prednosti
Čokolada je odlično pomirjevalo, kadar se učimo ali smo pod velikim stresom. Slovi kot naravni afrodiziak, daje nam občutek sreče in ugodja. Deluje tudi kot antidepresiv in nam preganja dolgčas.
Dober tek!
sestavine in količina teh je zapisana za 6 oseb Srečno pri pripravi!
SESTAVINE:
500 g mleka v prahu
750 g sladkorja
150 g kakava v prahu
250 g masla
2 dl vode
PRIPRAVA:
Čas priprave je sicer kratek. Vendar moramo čokolado pustiti, da se popolnoma strdi, kar traja več ur.
1
V posodi dobro zmešamo mleko v prahu in kakav. V kozico stresemo sladkor in zalijemo z vodo. Kuhamo na zmerni temperaturi toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Nato zavremo in pustimo vreti pet minut. Kozico odstavimo in dodamo maslo. Mešamo toliko časa, da se maslo popolnoma stopi. Čisto na koncu dodamo mleko in kakav v prahu ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes.
2
Na pekač položimo papir za peko in nanj polijemo čokoladno zmes. Enakomerno razporedimo, z nožem naredimo zareze (kot jih ima tablica čokolade) in za več ur postavimo na hladno.
DODATNI NASVETI
Čokolado lahko obogatimo še z lešniki, suhim sadjem, karamelo in drugimi priboljški. Dodamo jih na koncu, preden čokoladno zmes polijemo na peki papir.
Namesto na pekač lahko čokoladno zmes vlijemo tudi v poljubno obliko.
Prednosti
Čokolada je odlično pomirjevalo, kadar se učimo ali smo pod velikim stresom. Slovi kot naravni afrodiziak, daje nam občutek sreče in ugodja. Deluje tudi kot antidepresiv in nam preganja dolgčas.
Dober tek!